Test: Volkswagen Golf Variant 1.5 eTSI

Lange tijd was een nieuwe Golf de belangrijkste nieuwkomer binnen de Volkswagen Group. Door de komst van de belangrijke ID.3 en ID.4 stond de Golf VIII echter nooit zo in de spotlights als hij anders had gedaan. Nu is er opnieuw een Variant verschenen en zo’n stationwagon is een mooi alternatief voor alle hoge auto’s.

Er was een tijd dat Nederland bekendstond als een land dat gek is op stationwagens. Nog altijd hebben we liever een vijfde deur dan een kofferbak, maar de stationwagon wordt verdrongen door de SUV en de cross-over, die veel mensen gevoelsmatig net zoveel bruikbaarheid bieden als zo’n verlengde hatchback. Met de bonus van een (meestal) lagere tildrempel en de zo gewilde hogere instap. Ondertussen zijn die oude vertrouwde stationwagons echter nog altijd fijne auto’s met een veel lager zwaartepunt. En lekker ruim! Zijn ze niet veel te snel terzijde geschoven?
Met de gloednieuwe Volkswagen Golf Variant heeft dit segment er weer een nieuwe kandidaat bij. Opvallend genoeg was deze vorm lange tijd …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *