Ford steekt miljarden in nieuwe accu- en EV-fabrieken

Ford heeft maandag bekendgemaakt 11,4 miljard dollar (ruim €9,7 miljard) te investeren in de productie van elektrische auto’s. Ook gaat het bedrijf vier nieuwe fabrieken bouwen die tegen 2025 zo’n elfduizend nieuwe banen opleveren.

Samen met zijn Zuid-Koreaanse partner SK Innovation gaat Ford de fabrieken in de Amerikaanse staten Kentucky en Tennessee bouwen, aldus de automaker in een verklaring. Ford gaat 7 miljard dollar investeren. Dat is een deel van de investering van 30 miljard dollar die vorig voorjaar al werd aangekondigd. SK Innovation past de rest bij.
Ford maakt duidelijk dat het gaat om het ‘grootste, geavanceerdste en efficiëntste autoproductiecomplex’ in zijn 118-jarige bestaan. Daarmee denkt de autoproducent in de VS een voortrekkersrol te gaan spelen bij de verschuiving naar elektrische auto’s. Het complex in Tennessee krijgt de naam ‘Blue Oval City’. Hier wordt onder meer de volgende generatie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *