Europese verkoop bedrijfsauto’s gedaald door chiptekort

De auto-industrie kampt al geruime tijd met een tekort aan microchips. Ook de Europese bedrijfsautoverkoop wordt daardoor geraakt. De verkoop van nieuwe bedrijfsvoertuigen in de Europese Unie, waaronder bestelauto’s, vrachtwagens en bussen, zette in de maanden juli en augustus een stevige daling in ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar.

Na een aanmerkelijke stijging in juni is de Europese verkoop van nieuwe bedrijfsauto’s nu weer in een dip terecht gekomen. Volgens brancheorganisatie ACEA daalde de totale verkoop in juli tot 148.178 exemplaren, een afname van 11,9 procent ten opzichte van juli 2020. In de maand augustus lag dat aantal met 119.525 exemplaren nog lager, maar was de daling met 5,4 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2020 relatief gezien minder sterk. In Nederland nam de verkoop van nieuwe bedrijfsauto’s in juli nog heel licht toe met 0,2 procent tot 5.866 exemplaren, maar in augustus nam dat aantal juist weer met ruim …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *