Skoda stopt suikerbieten in Octavia

Autofabrikanten openen massaal de jacht op duurzame materialen om hun auto’s en vooral de interieurs van hun modellen mee op te bouwen. Skoda is ook aan het experimenteren geslagen en stopt onder meer uit suikerbieten vervaardigd materiaal in de Octavia.

Skoda is samen met de Technische Universiteit van Liberec op zoek gegaan naar ‘ecologisch verantwoorde’ materialen die het toe zou kunnen passen in zijn interieurs. Het merk laat een opengeknipte Octavia zien om de gevonden materialen in te demonstreren.
Skoda en de knappe koppen in Liberec hebben onder meer een materiaal weten te verkrijgen uit suikerbietenpulp waar inmiddels patent op is aangevraagd. Ook zegt Skoda te onderzoeken of het uit grassen verkregen materialen in zijn auto’s kan toepassen. De materialen zouden onder meer gebruikt kunnen worden voor sierstrips en andere decoratieve elementen. In de demonstratie-Octavia zijn zowel de deurpanelen als de afwerking van de raamstijlen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *