Test: Volkswagen Golf GTI

Van alle hot hatches is de Volkswagen Golf GTI zonder meer degene met de langste erelijst. Het is immers al 45 jaar dé maatstaf op dat vlak, al is het maar omdat er altijd een GTI is. We probeerden de nieuwe VIII.

Als hét icoon van de hete hatchbacks zijn de opeenvolgende versies van de VW Golf GTI niet altijd van onbesproken kwaliteit geweest (denk aan de III en de IV), maar die drie letters hoef je echt aan helemaal niemand uit te leggen. Een GTI is een GTI is een GTI.
Dat gaat misschien wel meer dan ooit op voor de jongste generatie van het snelle icoon. Voorin de Golf VIII GTI ligt in feite nog steeds dezelfde 2,0-liter turbomotor die ooit in de Golf V debuteerde, met dit verschil dat hij inmiddels Evo4 als achtervoegsel heeft. Dat betekent vooral een hele reeks ingrepen om uitstoot en verbruik te drukken. Het vermogen steeg namelijk slechts licht ten opzichte van de vorige GTI. Sterker nog, de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *