‘Wereldwijde autoproductie wordt nog harder geraakt’

De wereldwijde auto-industrie mag zich opmaken voor langere tegenvallende productie. De grootste boosdoener is uiteraard het chiptekort. Onderzoeksbureau IHS stelt de verwachtingen naar beneden bij.

Begin dit jaar hoopten de meeste autofabrikanten nog dat het dieptepunt van het productieverlies door het chiptekort in het derde kwartaal zou liggen. Hoewel dat misschien wel ongeveer klopt, lijkt de weg terug naar normale productie langer te zijn dan verwacht. Althans, dat stelt IHS Markit. Dat heeft de productieverwachtingen voor ‘lichte’ auto’s naar beneden bijgesteld.
Men rekent nu voor 2021 op 75,8 miljoen geproduceerde auto’s. Dat is 6,2 procent minder dan waar IHS eerder op rekende. In 2022 verwacht men 82,6 miljoen geproduceerde auto’s, al wel wat meer dan dit jaar dus, maar desondanks een krimp van 9,3 procent ten opzichte van eerdere verwachtingen. In 2023 veert het verder op naar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *