Volvo XC40 tandje zuiniger

Volvo maakt de XC40 een stukje zuiniger. Er komt een mild-hybride motorversie bij en de reeds bestaande B4 Mild-Hybrid wordt aangepast.

Volvo voert een technische aanpassing door op de tot op heden enige mild-hybride benzineversie van de XC40: de B4. De benzinemotor van de B4, een 2.0 viercilinder, loopt voortaan via de Miller-cyclus. Dat levert de XC40 B4 een lager verbruik en snellere sprintcijfers op. De nog altijd 197 pk sterke B4 sprint voortaan in 7,4 in plaats van 8,4 tellen naar de 100 km/h.
Bij een verbrandingsmotor die volgens de Miller-cyclus loopt, sluit de inlaatklep vroeg en wordt de inlaatdruk verhoogd, met een hogere compressieverhouding tot gevolg. De motor is daarbij gekoppeld aan een nieuwe zeventraps automaat met dubbele …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *