Subaru Impreza WRX: deze kwamen wél naar Nederland

Subaru trok vorige week het doek van de nieuwe WRX: een auto die verder van de Impreza afstaat dan zijn voorganger. Liefhebbers van snel Japans spul komen in ons land eveneens van een koude kermis thuis, want de Impreza WRX en de daarvan afgeleide WRX STI zijn hier al vanaf 2010 niet meer leverbaar. Van deze generaties Impreza leverde Subaru de drielettigere potente versie hier wél.

Tweede generatie (2000) De Subaru Impreza WRX deed pas vanaf de tweede generatie van het model zijn intrede in ons land. Van de eerste generatie Impreza was er ook een WRX, maar die kregen wij niet. De krachtigste Impreza die toen op onze markt leverbaar was, was de 218 pk sterke GT Turbo, in feite het equivalent van de WRX. Vanaf 2000 kwamen de drie letters, die staan voor ‘World Rally eXperimental’, pas om de hoek kijken. Dat is niet bepaald holle marketingpraat: de WRX was als sportieve versie van de Impreza voorzien van vierwielaandrijving, een sportiever onderstel en geblazen viercilinder boxermotoren.
De tweede generatie van de Impreza kreeg twee facelifts. Het eerste model is te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *