Lucid Air heeft officieel de grootste actieradius

De Lucid Air heeft een officiële actieradiustest van de EPA ondergaan in de Verenigde Staten en daar is het hoogste rijbereik van een elektrische productieauto ooit uit naar voren gekomen: 837 kilometer.

Lucid verwachtte zelf vorig jaar al dat de Air wel eens een nieuw record kon neerzetten, maar dit overtreft de toenmalige verwachtingen. Eerder werd ingezet op zo’n 728 km. Het komt dus nog eens even 100 km hoger uit. De EPA-test, het Amerikaanse equivalent van de WLTP-testcyclus, resulteert doorgaans in een lager bereik dan bij WLTP. Electrek berekende ooit dat het WLTP-bereik gemiddeld 1,12 keer zo hoog uitkomt als dat volgens de EPA-test, dus dan zou de Lucid Air zelfs een WLTP-bereik van dik 937 kilometer hebben.
Het bereik van 837 km werd gehaald met een Lucid Air Dream …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *