Test: Mercedes-Benz C-klasse

De geijkte concurrentie voor Mercedes-Benz komt vooral uit eigen land, maar naast Audi en BMW zijn er meer fabrikanten die de aanval openen op het merk met de ster. Dat probeert onder meer terug te slaan met de gloednieuwe C-klasse. Kan die auto de strijd met de premium-concurrenten in het D-segment aan?

Dat auto’s in Nederland aan de dure kant zijn, is ons allemaal bekend. Des te opvallender is het dat de premiummerken het nog altijd erg goed doen. Ook in de kleinere segmenten weten Mercedes, Audi en BMW veel auto’s te slijten. Wij, Nederlanders, mogen misschien als nuchter te boek staan, maar het feit dat je bij Opel, Ford of Renault veel meer auto voor je geld krijgt dan bij de genoemde Duitsers maakt veel mensen duidelijk niet uit. De komst van een nieuwe Mercedes C-klasse is een mooi moment om te kijken hoe die zich tegenover de concurrentie verhoudt. En duur is dan een relatief begrip. Om de Nederlandse nuchterheid toch nog een beetje naar voren te laten komen, zijn we wel voor de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *