Europese autoverkoop flink gekrompen in de zomer

De verkoop van nieuwe auto’s in de Europese Unie is in de zomermaanden juli en augustus behoorlijk gedaald ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar.

Volgens de Europese autobranchevereniging ACEA nam in juli de verkoop op jaarbasis met ruim 23 procent af en in augustus met 19 procent. In beide maanden daalde de verkoop in de grote EU-automarkten Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Voor Nederland ging het respectievelijk om dalingen van ruim 22 en meer dan 17 procent. In de voorgaande maanden steeg de verkoop juist nog sterk, aldus ACEA.
Waarschijnlijk speelt het wereldwijde tekort aan microchips een rol bij de gedaalde verkoop van nieuwe auto’s. Vanwege die chiptekorten hebben tal van autofabrikanten de productie tijdelijk moeten stilleggen, waardoor nieuwe auto’s minder snel beschikbaar zijn. Mensen kiezen daardoor vaker voor een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *