Volkswagen Karmann Ghia (1967) – In het Wild

De Karmann Ghia blijft één van de meest spraakmakende auto’s ooit gemaakt door Volkswagen. Gelukkig zijn ze vaak in een prachtige staat als je ze nog ziet en dat geldt ook zeker voor dit exemplaar. Harald Hooghiemstra stuurde de uitgebreide fotoserie door, waarvoor dank!

De Volkswagen Karmann Ghia is in zekere zin de belichaming van het herstel van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Na utilitaire auto’s als de Volkswagens Kever en Transporter T1 zagen de Duitsers weer mogelijkheid om wat creatiever en opvallender te werk te gaan. Dat deden ze overigens niet geheel zelf. Het ontwerp is namelijk afkomstig van het Italiaanse Ghia en dat slaagde er wonderwel in om een flitsende coupékoets op een iets aangepaste Kever-basis op papier te zetten. De Karmann Ghia, die het eerste deel van zijn naam dankt aan de carrosseriebouwer die de productie voor zijn rekening nam, werd met enthousiasme ontvangen. Wie er eenmaal mee op pad ging, merkte echter al wel snel de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *