Mercedes: “EQS belangrijk voor EV-acceptatie Verenigde Staten’

De eerste Mercedes op een speciaal voor EV’s ontwikkeld platform is geen middelgrote cross-over, maar toplimousine EQS. Daar is goed over nagedacht, want volgens Mercedes-Benz is dit de manier om met name Amerikanen aan de EV te krijgen.

De EQS stelt Mercedes namelijk in staat om ‘z’n positie in het centrum van luxe en technologie te verzilveren’, meldt Daimler-CEO Ola Kallenius bij monde van Automotive News Europe. Met andere woorden: de EQS trekt als toplimousine alles uit de kast en laat ook aan lieden die ‘m niet kunnen betalen zien waartoe Mercedes op EV-gebied in staat is.
De S-klasse is in Noord-Amerika misschien nog wel meer dan hier het symbool van ultieme luxe en daar profiteert het elektrische equivalent natuurlijk vrolijk van mee. Volgens Kallenius helpt de EQS om voet aan de EV-grond te krijgen in de VS en zet de auto Mercedes echt op de kaart als EV-bouwer in het land. De EQS werd daarom ook éérst in de VS …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *