‘Thuis laden scheelt honderden euro’s per jaar’

Veel EV-rijders laden al thuis hun auto bij, maar sommigen zijn aangewezen op publieke laadpunten. Het kan echter aardig wat geld schelen als je toch zelf kunt laden thuis. Milieu Centraal onderzocht wat het verschil op jaarbasis is als je eenmaal een eigen laadpunt hebt.

Het verschil in de laadkosten bij publieke of privélaadpalen zit hem vooral in de prijs die je betaalt per geladen kilowattuur. Wie laadt aan een ‘eigen’ paal die is gekoppeld aan het energienetwerk van een huis of een bedrijf, is per definitie goedkoper uit dan bij een laadpunt dat beheerd wordt door een andere partij. Bij publieke laadpalen ligt de prijs per kWh doorgaans hoger. De onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal concludeert na eigen onderzoek wat het kostenverschil is tussen publiek en privé laden: “Wie gemiddeld 12.000 kilometer per jaar elektrisch rijdt, is zo’n € …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *