Tesla werkt aan laserstralen als ‘ruitenwissers’

Tesla heeft een patentaanvraag ingediend voor laserstralen die de functie van ruitenwissers overnemen. Dat is nu gehonoreerd.

Ruitenwissers hebben nog wel eens de neiging om vuil over de voorruit te smeren in plaats van het effectief weg te vegen. Daarbij werken ze nog altijd via een oeroud principe en is er in de loop der jaren niet echt een grote verbetering op doorgevoerd. Volgens Tesla is het tijd voor verandering en worden de wissers ooit vervangen door lasers. Die zouden ruiten beter schoon kunnen maken en houden. De patentaanvraag die nu is goedgekeurd dateert al van 10 mei 2019 en beschrijft een systeem waarbij ‘vuildetectiecircuits’ kunnen bepalen of er zich vuil heeft opgehoopt. Op basis van hoeveel vuil wordt gedetecteerd en waar het zich bevindt, wordt de straal specifiek op het probleemgebied gericht.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *