Tesla Model Y als… hybride

Het Oostenrijkse Obrist Powertrain choqueerde de wereld in januari 2020 met een hybrideversie van de Tesla Model 3. Nu krijgt de grotere Tesla Model Y van Obrist eveneens een verbrandingsmotor onder de kap.

Obrist noemt z’n creatie ook nu ‘Hyperhybrid’. Dat het bedrijf na de Model 3 een Model Y ombouwt is op zich niet gek, daar de Model Y en de Model 3 technisch identiek zijn. De Model Y levert zijn grote accupakket in voor een kleiner exemplaar van 17.3 kWh, waarmee het elektrisch bereik ineens op dik 90 km blijft steken.
Om die klap op te vangen, monteert Obrist in de neus van de Model Y een motortje dat het de ‘Zero Vibration Generator’ noemt. Het 999 cc ‘grote’ tweecilindertje blinkt volgens het merk uit in een trillingsvrij en geluidsarme loop, waardoor de ‘HyperHybrid’ niet veel onder zou doen voor een EV als het gaat om NVH (‘noise, vibration & harchness’).  De hybride is flink minder …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *