Premie autoverzekering stijgt ondanks minder schade en diefstal

In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben autoverzekeraars dit jaar de premies voor de WA beperkt casco-verzekering, ook wel WA+, verhoogd. Die voor WA en WA volledig casco-verzekeringen zijn vrijwel gelijk ten opzichte van 2020, meldt vergelijkingssite Autoverzekering.nl dinsdag na eigen onderzoek.

Waar de gemiddelde premie voor een beperkt casco-verzekering vorig jaar nog met 8 procent daalde, stijgt die dit jaar met bijna 5 procent. Een consument die jaarlijks 480 euro betaalde voor zo’n WA+-verzekering, betaalt nu ruim 20 euro meer.
De vergelijkingssite vindt dat verrassend, aangezien het afgelopen jaar minder werd gereden vanwege de coronacrisis en ook het aantal autodiefstallen is gedaald. Autoverzekering.nl zegt dat verzekeraars deze factoren in principe moeten doorberekenen in de premies en verwacht het komende half jaar dan ook weer een daling van de premie voor WA beperkt casco-verzekeringen.
WA en all-risk gelijk
De premies van WA-verzekeringen bleven voor het tweede jaar op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *