‘Compacte EV wordt geen Seat, maar Cupra’

Vanaf 2025 verschijnt er een reeks extra compacte elektrische MEB-modellen van de Volkswagen groep. Seat neemt bij dat project de leiding, maar toch zou het merk Seat weleens achter het net kunnen vissen voor deze auto.

Dat nieuws doet best wat wenkbrauwen fronsen. Seat wordt namelijk uitgebreid naar voren geschoven als de kartrekker voor het compacte-EV-project van Volkswagen, dat vanaf 2025 een reeks modellen van grofweg Ibiza-formaat moet opleveren. Daarmee werd breed en ook door ons aangenomen dat dit de eerste MEB-auto wordt onder de merknaam Seat, nadat de Seat El-Born-concept uit 2019 ook al opdroogde als Cupra. Volgens Automotive News Europe wacht de kleinere EV …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *