BYD presenteert Ocean-X Concept

Het Chinese BYD presenteert de Ocean-X-Concept, de volgende stap op basis van zijn nieuwe elektrische E-platform 3.0.

Anders dan de ‘X’ in z’n naam suggereert, is de Ocean-X geen SUV. Het gaat volgens BYD om een middelgrote, sportieve sedan, al is er helaas maar één afbeelding beschikbaar. De auto is voorzien van BYD’s slimme ‘blade batteries’, die door de cellen slim te verpakken veel efficiënter met ruimte om zouden gaan dan reguliere EV-accu’s. De batterijen zijn ook nog eens geïntegreerd in het koetswerk, voor meer stijfheid.
BYD belooft een bereik van 1.000 km en stelt dat de Ocean-X in 2,9 seconden van 0 naar 100 knalt. Het merk belooft bovendien een zeer efficiënte auto en stelt dat de concept-car weinig last heeft van laadverliezen, warmte of kou. Voor een eventuele productieversie moet BYD …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *