Skoda Superb 20 jaar: jarige met onzekere toekomst

Skoda presenteerde alweer 20 jaar geleden bij de IAA in Frankfurt een nieuw model met een oude naam: de Superb. De naam leek wat pretentieus, maar het model legde Skoda bepaald geen windeieren. Toch is het een feestje met een lichtgrijs randje.

Begin deze eeuw zat Skoda nog volop in de transitie van een ietwat archaïsch Oost-Europees merk naar een moderne grote speler. Met de Fabia en de Octavia was een hoopvol pad ingeslagen en toch was de presentatie van de Superb in september 2001 er eentje die voor gefronste wenkbrauwen zorgde. Skoda zette een behoorlijk forse auto neer met een vrij luxe inborst en een naam die ook niet al te bescheiden klonk. De keuze voor die naam was wel historisch verantwoord: Skoda had in de jaren 30 en 40 immers ook al een Superb die het toenmalige gamma aanvoerde. De moderne Superb kreeg dezelfde taak, zij het op eigentijdse wijze.
Onder de vleugels van moederbedrijf Volkswagen kon Skoda aan de slag met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *