Hier vind je de beste en slechtste wegen in Europa

Misschien ken je het wel: je kunt aan het wegdek voelen of je de grens met België al overgestoken bent. Heeft België dan echt zulke slechte wegen?

In Nederland hebben we weliswaar soms verkeersinfarcten waar je u tegen zegt, maar over het wegdek zelf hebben we niet veel te klagen. Sterker zelfs: Nederland heeft de beste wegkwaliteit van heel Europa. Dat blijkt uit cijfers van het World Economic Forum, in kaart gebracht door Landgeist.com. Op een schaal van 1 tot 7 scoort Nederland een 6,4, het hoogste van alle Europese landen. Onze zuiderburen scoren een 4,4, dus het verschil is wat dat betreft evident. In Duitsland is het wat beter, met een 5,3 en Frankrijk scoort nog iets beter, met 5,4.
De allerslechtste wegen in Europa zijn een stuk verder bij ons …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *