BMW en Mercedes houden prijzen hoger, ook na chiptekort

BMW en Mercedes-Benz merken dat hun auto’s goed verkopen, ondanks de verhoogde prijzen en langere levertijden door het chiptekort. Er is dus kennelijk meer marge op de auto’s te pakken. De hogere prijzen en langere levertijden wil men dan ook vasthouden.

Als een soort geluk bij een ongeluk zijn BMW en Mercedes-Benz er achter gekomen dat de consument grof geld wil betalen voor hun auto’s en ook bereid is om langer te wachten. Onderaan de streep is dat goed voor de kas van beide autofabrikanten. De winstmarge ligt immers hoger. Dat smaakt dus naar meer. BMW en Mercedes-Benz gaan hun productie blijvend verlagen, zodat ze meer geld kunnen vragen voor hun auto’s. Dat zeggen de bedrijven tegen Financial Times. Naar schatting zijn auto’s door het chiptekort 10 tot 20 procent duurder geworden doordat er minder kunnen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *