Is een plug-in hybride geschikt voor terreinrijden?

Bij offroaden denken we in eerste instantie aan ruige mannen, overal blubber en zand en rokende, ronkende motoren. Toch ontkomt ook die tak van sport niet aan de transitie. Terwijl menige fabrikant al hard nadenkt over volledig elektrische terreinbeulen, gaan wij met drie plug-in hybrides de paden op, de lanen in.

‘De laatste ijzervreters’, kopten we twee jaar geleden toen we met de destijds nieuwe Jeep Wrangler, een Suzuki Jimny en een Mercedes-Benz G63 AMG het terrein in doken. Immers, steeds scherpere milieueisen zouden als een zwaard van Damocles boven de serieuze offroaders hangen, zo vreesden we toen. Gelukkig lijkt dat zwaard steviger te hangen dan we dachten, want het ooit ondenkbare is nu toch aan het gebeuren; elektrificatie is niet langer een taboe onder dit soort ­­auto’s. Boenderen in bergen en bossen kan al veel minder vervuilend, maar hoe leuk is het nog om (deels) elektrisch hellingen en doorwadingen te slechten? Om dat te ervaren keren we terug naar dat terrein van drie jaar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *