Opel Vectra B – Facelift Friday

In Facelift Friday passeren vooral veel facelifts de revue waarbij er aan het front van de auto veel veranderde. Bij de Opel Vectra B was het grootste nieuws echter voornamelijk aan de achterzijde te vinden toen deze in 1999 werd gefacelift.

Als een ontwerp geslaagd is, hoeft een model niet grondig op de schop om ‘m klaar te stomen voor de tweede levensfase. Die overtuiging had Opel kennelijk ook bij de Vectra B. Een spannend ontwerp was het weliswaar niet, maar het moet gezegd worden: het lijnenspel van de Vectra B was goed in balans en het was voor zijn tijd een frisse verschijning. Vooral de bijzondere zijspiegels waren een opvallend detail. Een dikke drie jaar na de introductie ging de Vectra dan ook slechts kort terug naar de tekentafel om er met een aantal subtiele wijzigingen weer van terug te keren.
Aan de voorkant maakte de Vectra kennis met iets dat in die tijd helemaal de trend was bij facelifts of nieuwe modellen: …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *