‘Mercedes-Benz stopt ontwikkeling plug-in hybrides’

Een opvallend bericht uit de hoek van Mercedes-Benz. Terwijl het merk tijdens de IAA van München zijn eerste plug-in hybride AMG-model presenteerde, zegt het ook dat het vanaf nu geen euro meer steekt in de ontwikkeling van PHEV-techniek.

Ontwikkelingschef Markus Schäfer heeft tegen het Duitse Handelsblatt gezegd dat het vanaf nu niet verder investeert in de ontwikkeling van plug-in hybride aandrijflijnen. Dat betekent niet dat Mercedes-Benz definitief de stekker uit zijn plug-in hybrides trekt. De komende jaren komen er gewoon plug-ins met de huidige PHEV-techniek op de markt en ook de bestaande plug-in hybriden blijven beschikbaar. Volgens Schäfer is het voor Mercedes-Benz minder complex om zich op elektrificatievlak volledig op de ontwikkeling van elektrische auto’s te richten.
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance
De timing van de uitspraken van Schäfer lijken wat ongelukkig. De IAA die momenteel in München is namelijk …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *