Test: Lynk&Co 01

Sinds enige tijd is Nederland weer een nieuw automerk rijker: Lynk & Co, met het hoofdkantoor in Zweden en de productiefaciliteit in China. Vooralsnog is er maar één model, de 01, en deze plug-in hybride onderwerpen we aan een uitgebreide test.

Lynk & Co (opgericht in 2016) is niet zomaar het zoveelste nieuwe automerk, maar biedt, naar eigen zeggen, een mobiliteitsconcept. Het merk haakt in op het fenomeen deeleconomie en moedigt klanten aan om hun auto met bekenden te delen. Als hoofdgebruiker betaal je € 500 per maand en het contract is per maand opzegbaar. Via een speciale app kun je je auto vervolgens verhuren. Het is niet zo dat de auto op een voor iedereen toegankelijk deelplatform kom te staan, want jij bepaalt wie mag huren.
Lynk & Co is onderdeel van het Chinese Geely, dat ook eigenaar is van Volvo. De link met dat Zweedse merk komt tot uiting in de aandrijflijn van de 01, die één op één is overgenomen uit de XC40 T5 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *