Radford Type 62-2 JPS is tandje extremer

De dit jaar herboren Engelse coachbuilder Radford komt met een nog heftigere versie van zijn al niet malse eerste auto. We maken kennis met de JPS-editie van de 62-2. Dat klinkt als codetaal, maar is het toch echt niet!

Het uit de dood herrezen Radford liet eerder dit jaar de Type 62-2 zien, een moderne interpretatie van de Lotus Type 62 uit de jaren zestig. Die tot 62 stuks gelimiteerde retroracer is al behoorlijk exclusief, maar de JPS-versie die Radford nu introduceert komt in een nog kleinere oplage beschikbaar.
Radford gaat namelijk slechts 12 van de 62 te bouwen Type 62-2’s uitvoeren als John Player Special (JPS), een verwijzing naar de iconische zwart-gouden livery die Lotus tot medio jaren tachtig op zijn F1-wagens voerde. De Radford Type 62-2 is echter meer dan slechts een variant met een kenmerkend jasje.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *