Mobiliteitsalliantie: ‘Blijf investeren in infrastructuur’

We werken meer vanuit dan normaal dan ooit te voren en dat heeft een gunstige uitwerking op de drukte op de weg. De Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van 25 partijen in de mobiliteitssector, benadrukt dat dat niet betekent dat er minder in infrastructuur geïnvesteerd moet worden.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeerde onlangs dat het aantal files door het vele thuiswerken drastisch gedaald en het ziet geen signaleren dat de filedruk spoedig weer tot het oude niveau terug zal keren. Het PBL adviseerde de overheid om de geplande investeringen in wegen en het openbaar vervoer onder de loep te nemen. De Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverbond met 25 partijen waaronder de ANWB, NS en Fietsersbond, is het daar niet mee eens.
Volgens Steven van Eijck, voorzitter van de Mobiliteitsalliantie, richt het PBL zich op de korte termijn. “Het is onbegrijpelijk …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *