Ford stopt autoproductie in India

Ford trekt de stekker uit zijn auto- en motorenproductie in India. Ford heeft de laatste tien jaar in India enorme verliezen geleden en het merk denkt er niet over om nog langer rode financiële cijfers in het land te noteren.

Ford voert drastische hervormingen door in India. Het merk blijft in land actief, maar zal er geen enkele auto meer produceren of assembleren. Het merk zegt de afgelopen tien jaar in India omgerekend €1,69 miljard verlies te hebben geleden. Ford zegt met grondige hervormingen weer winstgevend in India te kunnen worden, maar de reorganisatie is intens.
Ford stopt namelijk per direct met het produceren van modellen voor de lokale markt. Voor exportmarkten blijft Ford iets langer auto’s bouwen, maar niet veel langer. Ford’s fabriek in het Indiase Sanand sluit eind dit jaar zijn poorten definitief. De deuren van Ford’s auto- en motorenfabrieken in Chennai gaan medio volgend jaar definitief op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *