‘Files blijvend verminderd door thuiswerken’

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert dat er ook op de lange termijn minder files zullen zijn dan we gewend waren.

Op diverse plekken in het land liggen plannen klaar voor het aanpakken van snelwegen waar vaak files staan, of werkt men hier al aan. De filedruk is echter nog steeds niet op het niveau van vóór de coronacrisis en omdat het bedrijfsleven het ‘hybride werken’ of thuiswerken grotendeels omarmd heeft, is volgens het PBL de verwachting dat de filedruk op de lange termijn ook lager blijft. Het PBL adviseert de overheid dan ook om nog eens goed na te denken over geplande miljardeninvesteringen in de wegen en het openbaar vervoer door het veranderende reisgedrag. Het mobiliteitssysteem is namelijk voor een groot deel gebaseerd op piekbelastingen, terwijl die pieken juist minder extreem worden.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *