Volvo verbetert plug-inhybride aandrijflijn

Volvo voert verbeteringen door aan de plug-inhybride aandrijflijn van de 60- en 90-serie. De elektrische actieradius gaat er daarbij flink op vooruit.

Het gaat specifiek om de Recharge-aandrijflijn uit de S60, V60, XC60, S90, V90 en XC90. De T6 Recharge en T8 Recharge-versies van deze auto’s krijgen een sterkere elektromotor op de achteras. Het totaalvermogen van de T6 komt door de aanpassingen op 257 kW ofwel 350 pk, terwijl het uitgaande model het bij 340 pk houdt. Bij de T8 is het verschil nog groter, omdat hier ook aanpassingen worden doorgevoerd aan de benzinemotor. Daardoor levert een Volvo met ‘T8 Recharge AWD’ op de achterklep nu 335 kW of 455 pk, tegen 390 pk voor de ‘oude’ versie. De T8-versies, die er ook als compacte ’60’s’ zijn, mogen zich de krachtigste Volvo’s ooit noemen.
Grotere accu
Het extra vermogen is natuurlijk mooi …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *