Vijf NCAP-sterren voor vijf nieuwe modellen

Euro NCAP heeft weer vijf auto’s aan flarden gereden tijdens uitgebreide bots- en veiligheidsproeven. Ditmaal heeft het veiligheidsinstituut vijf nieuwe SUV’s aan zijn tests onderworpen, waaronder twee Chinese kandidaten. Alle geteste auto’s keerden met de maximaal haalbare score van 5 sterren huiswaarts.

De tijd dat Chinese auto’s per definitie lachwekkende maar gelijktijdig bedroevende resultaten lieten zien tijdens de veiligheidsproeven van Euro NCAP, ligt weer even achter ons. Tussen de nieuwste testresultaten van de Euro NCAP zitten twee SUV’s van Chinese makelij die meer dan prima rapportcijfers scoorden. Sterker nog, net als de overige drie aan gort gereden modellen keerden ze met de maximaal haalbare score van vijf NCAP-sterren huiswaarts. De eerste van het Chinese duo is misschien de minst verrassende: de Lynk & Co 01.
De 01 is een plug-in hybride van Lynk & Co, net als Volvo een van de merken van de Chinese kolos Geely.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *