Peugeot 106 introductie – Uit de Oude Doos

Hoewel de Peugeot 205 in 1991 nog steeds goed verkocht en het een immense taak was aan een opvolger om diens grote schoenen te vullen, deed Peugeot een eerste poging daartoe met de 106. Die maakte exact 30 jaar geleden z’n opwachting. 

Begin jaren 90 begonnen op papier weliswaar de jaren enigszins te tellen voor de Peugeot 205, alleen bleef de compacte Fransman boven verwachting populair. Het weerhield Peugeot er echter niet van om een auto klaar te stomen die potentiële klanten die de 205 niet meer aan hun eisen vonden voldoen binnenboord te houden. Daarom maakten we in 1991 kennis met de 106. Een auto die direct met zijn type-aanduiding voor wat vraagtekens zorgde. Er was immers geen 105 geweest, dat nummer sloeg Peugeot kennelijk over omdat de 104 buiten Europa nog wat langer was meegegaan. De aanduiding 105 had evenwel prima gekund, aangezien er in ’91 nog geen 06-model was en de 306 pas in 1993 zijn debuut maakte.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *