Occasionimport in augustus wederom toegenomen

De afgelopen maand was opnieuw een ‘betere’ maand als het aankomt op occasionimport dan vorig jaar. In augustus werden er 17 procent meer gebruikte auto’s ingevoerd in Nederland dan in die maand in 2020.

In totaal kwamen er in augustus 24.391 occasions uit het buitenland op Nederlands kenteken te staan. Dat blijkt uit cijfers van Bovag en RDC. Het totaalaantal geïmporteerde occasions van dit jaar komt daarmee op 196.159. Daarmee is het jaarrecord, dat stamt uit 2019, al in zicht. Toen werden er namelijk in het gehel jaar 228.759 gebruikte auto’s naar Nederland gehaald. Hoewel het er in augustus wat minder waren dan in recordmaand juli, sneuvelt in dit tempo waarschijnlijk ergens in oktober of november het jaarrecord. De

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *