Lotus Emira GT4: 406 pk sterke circuitracer

De nog kakelverse Lotus Emira is door de Engelsen nu al in een racekostuum gehesen. We maken kennis met de Emira GT4, een lichtgewicht raceversie van de laatste Lotus met verbrandingsmotor.

In juli stelde Lotus z’n allerlaatste nieuwe model met een verbrandingsmotor voor: de Emira. Die op de Evora voortbordurende en met 1.405 kilo iets zwaarlijvige GT is op een streng dieet gezet en mag als uitgemergelde Emira GT4 zijn tanden in het circuit zetten, althans, op papier.
De samen met RML Group geprepareerde Lotus Emira GT4 is namelijk nog niet helemaal productierijp. De Emira GT4 heeft rondom vrij subtiel aangezet bumperwerk, maar draagt op z’n achterste wel een zeer heftige achtervleugel. Achter de voorstoelen ligt de van Toyota bekende 3.5 V6 met supercharger, een 406 pk …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *