Webasto toont hightech studiemodel op IAA

Webasto staat bekend als toeleverancier van diverse auto-onderdelen, waaronder panoramadaken. Het bedrijf neemt een eigen behoorlijk opvallende conceptauto mee naar de IAA Mobility. In deze rijdende lounge zijn technologieën verwerkt die Webasto in de toekomst naar de markt wil brengen.

De concept van Webasto heeft de veelzeggende, doch weinig inspirerende naam ‘Demonstration Vehicle’. In ieder geval trekt de auto behoorlijk de aandacht met zijn witte exterieur, paarse dakbogen en een interieur dat bekleed is in een combinatie van die kleuren. Twee comfortabele fauteuils nemen daar een prominente plek in, verder zijn er alleen een paar schermen te bekennen. Ook portieren en zijruiten schitteren door afwezigheid. Verder valt vooral het grote glazen panoramadak op, waarin lidar-sensoren en camera’s zijn verwerkt die autonoom rijden mogelijk moeten maken. Meestal zijn deze sensoren verwerkt achter de voorruit, maar Webasto doet dat dus anders. Omdat het dak gemaakt is van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *