Klimaatactivisten protesteren bij opening IAA Mobility

De opening van de IAA Mobility in München kon vandaag rekenen op een tegengeluid. Demonstranten van Greenpeace protesteerden met spandoeken en blokkades tegen de auto-industrie, die volgens hen een negatieve impact heeft op het klimaat. Later deze week zijn grotere protesten aangekondigd.

Een snel einde aan de verkoop van benzine- en dieselauto’s. Dat is waar de activisten van Greenpeace in München voor pleiten. De demonstranten hadden borden bij zich met afbeeldingen van bosbranden en overstromingen en teksten als “De klimaatcrisis begint hier”. Daarbij blokkeerden ze verschillende wegen rond München en hingen ze spandoeken van bruggen. Al met al lijkt het erop dat het protest relatief vreedzaam verliep. Later vandaag zou bondskanselier Angela Merkel aanwezig zijn bij de officiële opening van de autoshow.
De demonstraties lijken later deze week niet te gaan verstommen. Voor vrijdag en zaterdag zijn grote protesten georganiseerd rond de IAA Mobility. Daarvoor hebben …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *