Hyundai legt zich verder toe op waterstof

Hyundai loopt samen met onder andere Toyota al jaren voorop wat betreft de ontwikkeling van auto’s met een brandstofcel. Hyundai legt zich nu nadrukkelijk toe op de ontwikkeling van waterstoftechnologie en stippelt met zijn Hydrogen Vision 2040 geheten plan een uitgebreide waterstofroute uit.

De Toyota Mirai is misschien wel de bekendste auto met een brandstofcel aan boord, maar ook Hyundai heeft al jaren auto’s met dergelijke techniek in zijn portfolio. Zo kun je momenteel bij het merk aankloppen voor de Nexo, een SUV die de waterstofvariant van de ix35 enkele jaren geleden opvolgde. Dat de waterstofkoek daarmee nog niet op is, wordt evident als je de plannen leest die Hyundai Motor Group  wat waterstofvlak heeft. Die zijn namelijk behoorlijk omvangrijk.
Hyundai presenteert Hydrogen Vision 2040, een uitgebreide set plannen en voornemens die brandstofceltechniek omstreeks 2040 “[…] voor iedereen en overal” …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *