Automarkt Beverwijk stopt na 91 jaar

Er komt dit jaar een eind aan veruit de bekendste automarkt van Nederland. We hebben het dan helaas over de Automarkt in Beverwijk. Handel in tweedehands auto’s vindt steeds vaker online plaats en daar ondervindt de fysieke Automarkt in Beverwijk de gevolgen van.

De Automarkt in Beverwijk is een begrip in Nederland. Iedere dinsdagochtend staan 300 standplaatshouders met wekelijks zo’n 1.600 tweedehands auto’s in Beverwijk, klaar om hun occasions te verhandelen. Wekelijks bezoeken ruim 1.000 potentiële kopers de Automarkt. Die trekken graag de portemonnee, zo wordt over het algemeen 70 procent van het gehele occasionaanbod binnen 4 uur verkocht. Het feit dat er veel kopers uit het buitenland komen, zorgt dat de Automarkt in Beverwijk jaarlijks goed is voor een aandeel van zo’n 15 procent in de totale occasionexport. Aan alles komt een eind, ook aan de Automarkt van Beverwijk. Na 21 december dit jaar is het definitief over en uit voor de fysieke …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *