Wetsvoorstel zet VvE’s buitenspel bij plaatsing laadpunten

De plaatsing van oplaadpunten voor EV’s in parkeergarages is al langer een heikel punt, met name vanwege de brandveiligheid. Veel Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) vinden het daarom niet wenselijk dat elektrische auto’s kunnen worden opgeladen in parkeergarages van appartementencomplexen. Dankzij een wetsvoorstel kunnen de VvE’s de plaatsing van de laadpunten binnenkort mogelijk niet langer tegenhouden.

Met het ‘wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten VvE’s’ moeten belemmeringen weggenomen worden bij de plaatsing van de oplaadpunten. In plaats van het vragen om toestemming aan het VvE-bestuur voor het plaatsen van een oplaadpunt op een individueel parkeervak of een gemeenschappelijke parkeergelegenheid, moet het bestuur hier slechts van in kennis worden gesteld. Deze notificatie vervangt de benodigde toestemming van de VvE voor het plaatsen van een oplaadpunt, mits het oplaadpunt ‘volgens de voorwaarden uit de notificatieregeling is geplaatst’. Die notificatieregeling wordt nog uitgewerkt in een algemene maatregel van bestuur. Daarbij gaat het onder meer om …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *