Duitse autofabrikanten: ‘Chiptekort is aanhoudend probleem’

Het chiptekort in de auto-industrie zal niet snel verholpen zijn. Dat verwachten Volkswagen, BMW en Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz. De verwachting is dat het tekort nog ‘vele maanden’ zal voortduren, waarbij men enige hoop vestigt op het vierde kwartaal van dit jaar.

Ola Källenius, de CEO van Mercedes-Benz, denkt dat de problemen met de microchips tot ‘ver in 2023 kunnen aanhouden’. Die prognose deed hij voorafgaand aan de IAA in München. Het merk met de ster zag zich onlangs nog genoodzaakt om de prognoses voor de totale verkoop voor dit jaar bij te stellen. Waar eerder nog werd gerekend op een ‘aanzienlijke stijging’ van de verkopen, verwacht de autofabrikant nu dat het cijfer gelijk blijft aan dat van vorig jaar. Källenius hoopt ondanks zijn eerdere uitspraak wel dat de situatie in het vierde kwartaal van dit jaar verbetert.
Ook …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *