Brussel wil geen uitzondering voor supercarfabrikanten

De Europese Commissie wil geen uitzonderingspositie voor Ferrari en Lamborghini bij de geplande uitfasering van de brandstofauto. Dat betekent dat de wens van de Italiaanse overheid om kleinere fabrikanten als Ferrari en Lamborghini meer ruimte te geven op losse schroeven staat.

“Alle fabrikanten moeten bijdragen aan het terugdringen van de uitstoot”, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie. Die uitspraak laat geen ruimte voor een uitzondering. Zoals het plan nu op tafel ligt moeten benzine- en dieselauto’s in 2035 uit de Europese showrooms zijn verdwenen. Met de invoering van Euro 7 zetten de beleidsmakers binnenkort al een stap in die richting. Voor merken die jaarlijks minder dan 10.000 auto’s verkopen geldt nu nog een uitzondering …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *