Roestende Fiats en de Lada 1200 – De Vluchtstrook

Roest was in de jaren 70 lang niet alleen bij Italiaanse auto’s een groot probleem, maar Fiat en Lancia waren er in dat decennium wel berucht om. Er bestaan verschillende theorieën over de oorzaak. Een daarvan leidt ons naar de Lada 1200.

Terwijl in de jaren 60 het westen grotendeels afstand nam van het communistische oosten, waren er natuurlijk groepen en soms hele landen in ons deel van de wereld waarin het communistisch gedachtegoed behoorlijk voet aan de grond kreeg. Dat gold in ieder geval voor Italië. Daar had je de Italiaanse Communistische Partij (PCI), die in de jaren 70 zelfs uitgroeide tot de grootste partij van het land. Ongekend voor een westers, democratisch land. Zeker in de industriële wereld in Italië bestonden er groepen die sympathiseerden met de voormalige Sovjet-Unie, waaronder vakbondsleden en hooggeplaatsten in de auto-industrie.
Gianni Agnelli, de iconische topman van Fiat, hoorde daar zeker niet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *