Mercedes-Benz EQE: elektrisch alternatief E-klasse

De absolute grootste klapper van het nieuws dat Mercedes-Benz in München presenteert, is deze volledig elektrische EQE. Waar je de EQS moet zien als het elektrische equivalent van de S-klasse, is deze splinternieuwe EQE dat voor de E-klasse. De EQE komt medio volgend jaar op de markt.

Highlights

‘Kleintje EQS’
Medio volgend jaar op de markt
Komt o.a. als EQE 350 met 90 kWh accu
545 tot 660 kilometer actieradius

Met de nieuwe, volledig elektrische EQE geeft Mercedes-Benz de EQS een kleiner broertje, maar die omschrijving op zich is te weinig eer voor deze auto. De EQE is 4,95 meter lang, 1,96 meter breed en iets meer dan 1,5 meter hoog. De gelikt gelijnde EQE komt met die afmetingen aardig overeen met de CLS en de 4,92 meter lange E-klasse. De wielbasis van de EQE bedraagt een heftige 3,12 meter. Ter vergelijking, de E-klasse heeft 2,94 meter tussen de voor- en achteras. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Mercedes-Benz zegt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *