Mercedes-Benz Concept EQG: vooruitblik elektrische G-klasse

Tot enkele jaren geleden was een G-klasse in behoorlijk archaïsch typetje dat het woord elektrificatie nooit had kunnen omarmen. Met de huidige G-klasse liggen er andere kaarten op tafel. Er komt namelijk een volledig elektrische G-klasse aan en aan de vooravond van de IAA van München geeft Mercedes-Benz met deze Concept EQG een behoorlijk concrete vooruitblik op die elektrisch geladen G-klasse.

De inmiddels drie jaar geleden gepresenteerde actuele G-klasse lijkt van veraf als twee druppels water op z’n voorganger, maar het begin 2018 gepresenteerde model was toch echt tot op het kleinste moertje nieuw. Mercedes-Benz komt met een volledig elektrische versie van die bonkige offroader en het is deze EQG Concept die daar het bewijsstuk van is.
Mercedes-Benz EQG
De Concept EQG oogt als een nagenoeg productierijp model en is daarmee een studiemodel van een heel andere orde dan concept-cars als de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *