Mercedes-Benz C300e – Eerste rijtest

Dus jij dacht dat een plug-in hybride met een actieradius van 50 kilometer wel voldoende zou moeten zijn? Nou, daar denken ze bij Mercedes dus heel anders over, getuige de nieuwe C300e. Dik 100 kilometer in de praktijk. Je vraagt je bijna af waarom die verbrandingsmotor er nog in zit.

Was 20 kilometer een jaar of zes geleden wel zo’n beetje het maximum wat je puur elektrisch van een PHEV mocht verwachten, dat aantal kilometers is sindsdien behoorlijk gestegen. Twee keer zo ver lukt tegenwoordig vaak wel en ook de mentale grens van 50 kilometer is in de praktijk al niet meer ondenkbaar. Maar Mercedes-Benz vindt het kennelijk allemaal nog te langzaam gaan en komt met de nieuwe C300e. Die rijdt 100 kilometer puur elektrisch, en dan zit er ook nog gewoon een volwaardige benzinemotor in, zodat je verder kunt als reguliere hybride. Met uitzondering van de exclusieve ­Polestar 1 zagen we niet eerder een PHEV die zo ver komt op een acculading. Zouden ze misschien stiekem een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *