Smit Oletha: ‘Z8 Coupé’ op Z4-basis

Wat is dat nu, een BMW Z8 Coupé? Bij een eerste blik lijkt dat misschien zo, maar strikt genomen is deze Oletha Coupe van Smit Vehicle Engineering iets bescheidener.

De Oletha is gepresenteerd tijdens de befaamde Monterey Car Week aan de westkust van de Verenigde Staten. Volgens z’n makers is het ‘de auto waarvan we hoopten dat BMW ‘m zou bouwen’. Het bedrijf noemt de Z8 niet bij de naam, ongetwijfeld om de reden die ook het ontbreken van een BMW-logo verklaart. Toch is het overduidelijk dat de Oletha op een Z8 moet lijken. De klassieke neus, de brede ‘nieren’ en de platte achterlichten zijn allemaal present, al is vrijwel alles net even anders dan bij het origineel. Alleen over de achterlichten twijfelen we: die lijken wel héél sterk op die van een Z8, zij het volgens de Amerikaanse specificatie.
De auto die als basis voor de Oletha werd gebruikt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy