Skoda 1203 (1976) – In het Wild

Busjes worden vaak niet heel oud en als het al gebeurt, worden ze tegenwoordig vaak als reclameobject of foodtruck ingezet. Deze Skoda 1203 niet, die rijdt gewoon nog in z’n originele bestelbus-hoedanigheid rond!

Tot halverwege de jaren 90 was Skoda in Nederland vooral een een weinig gerespecteerd ‘Oostblokmerk’ en zeker in de jaren 70 werden de Tsjechoslowaakse auto’s hier nog bepaald niet bij bosjes verkocht. De 1203 is dan ook nooit echt een breed vertegenwoordigde bestelbus geweest op ’s lands wegen en ook dit exemplaar is er pas relatief kort bij. In 2012 kwam-ie naar Nederland en voor zover wij weten is het één van slechts een handjevol 1203’s die nu op Nederlands kenteken staan. Een bijzondere spot dus, waarvoor we AutoWeek-forumlid CitroenAZU hartelijk danken. Die plaatste deze twee foto’s op ons forum.
De 1203 kwam in …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy