Milieuclubs dreigen met rechtszaken tegen Duitse autofabrikanten

De grote Duitse autofabrikanten krijgen mogelijk een claim aan de broek van Greenpeace en milieu-ngo Deutsche Umwelthilfe (DUH). De klagers menen dat BMW, Volkswagen en Daimler (Mercedes-Benz) te weinig doen om klimaatverandering tegen te gaan.

Het steekt de milieuclubs die aankondigden mogelijk naar de rechter te stappen vooral dat de bedrijven hun inspanningen niet opvoeren om uitstoot tegen te gaan. Greenpeace en DUH eisen van de autofabrikanten dat ze tegen 2030 stoppen met de productie van auto’s met verbrandingsmotoren. Dat is vijf jaar eerder dan het effectieve verbod dat de Europese Unie in juli voorstelde. Hoewel diverse autofabrikanten tegen die tijd al volledig elektrisch zijn in Europa, horen BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen daar niet bij. BMW-dochter Mini en Daimler-dochter Smart overigens wel.
Deze termijnen zijn nodig om de doelstellingen van de klimaatakkoorden van Parijs en de Duitse klimaatwetgeving te halen, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy