Met deze automerken wordt het vaakst een aanrijding veroorzaakt

Bestuurders van een Seat, BMW of Audi veroorzaakten de afgelopen twee jaar de meeste aanrijdingen. Dat blijkt uit onderzoek van Univé. Limburgers zijn volgens de verzekeringsmaatschappij de grootste brokkenmakers.

Univé analyseerde in 2019 en 2020 meer dan 25.000 claims waarin automobilisten, vanwege een zelf veroorzaakte aanrijding, aanspraak maakten op de wettelijke aansprakelijkheidsdekking. Volgens de verzekeringsmaatschappij is de kans om een aanrijding te veroorzaken gemiddeld 2,26 procent. Seat zit hier met 2,7 procent het verst boven, gevolgd door BMW (2,62 procent) en Audi (2,49 procent). Bestuurders van auto’s van deze merken komen dus relatief het vaakst tot een botsing met anderen.
Minste aanrijdingen
Tegelijkertijd zijn er natuurlijk ook merken die juist relatief niet vaak betrokken zijn bij een botsing als veroorzakende partij. De bestuurders van drie Aziatische merken veroorzaken de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy